TANGAN LIPI

Lirén ngaroko, vaping atanapi bako anu sanés sapertos diajar katerampilan anyar — sapertos maén baskét atanapi nyetir mobil. Hal pangpentingna anu kedah dilakukeun nyaéta latihan - sabab unggal-unggal anjeun nyobian kaluar, anjeun diajar anu anyar. Éta sababna unggal cobaan diitung. Pastikeun yén anjeun masihan kiridit ka diri pikeun sadaya padamelan anu anjeun lakukeun pikeun lirén. Tong hilap, upami anjeun peryogi sakedik langkung bantosan pikeun tetep kaluar, 802Quits nawiskeun khusus bantosan ku telepon (1-800-QUIT-AYEUNA), langsung sareng online.

Kadang-kadang, sanaos tujuanna pikeun lirén sacara lengkep, anjeun tiasa nyelip. Sadaya hartosna slip nyaéta yén anjeun kedah latihan langkung sakedik ngatur sababaraha kaayaan anu tangtu. Koncina pikeun balik deui kana jalur anu bener sareng henteu ngantep dieunakeun janten jalan anjeun. Lumrah pikeun ngaraos sedih atanapi ngagaduhan pamikiran négatip ngeunaan haseup roko atanapi dieunakeun. Janten siap pikeun ieu, sareng ulah ngantep parasaan négatip ngakibatkeun anjeun balik deui kana roko, vaping atanapi bako anu sanés.

Ikon ranté rusak
Ikon strategi aksi

Inget: Slip ngan ukur slip. Éta henteu hartosna anjeun tukang ngaroko, vaper atanapi pangguna bako deui. Tetep bébas bako sering sesah. Turutan léngkah ieu pikeun ngabantosan anjeun tetep kaluar. Upami anjeun ngagaduhan kambuh, émut, seueur jalma anu lesot! Pikirkeun kumaha jauhna anjeun sumping dina lalampahan ieu ka kahirupan bébas bako anu bakal masihan anjeun langkung kabébasan pikeun mikaresep hal-hal sanés. Ngan meunang "balik deui dina jalur."

Entong hilap alesan anjeun kaluar.

Entong nyandak "ngan ukur 1 puff" roko sanés atanapi "ngan ukur 1 mamah" tina bako atanapi "ngan ukur 1 vape-hit".

Entong rasionalisasi sareng pikir anjeun tiasa gaduh ngan hiji.

Rencanakeun pikeun kaayaan anu picilakaeun (bosen, nginum alkohol, setrés) sareng mutuskeun naon anu bakal anjeun laksanakeun tibatan nganggo bako.

Ganjaran diri pikeun henteu nganggo bako. Anggo artos anu anjeun simpen tina henteu ngagaleuh rokok atanapi produk sanés dina hal anu bermakna pikeun anjeun. Bahkan tiasa sagedé mobil tilas, kumargi 1 bungkus roko sadinten tiasa langkung mahal $ 3,000 per taun.

Janten bangga nyobian lirén nganggo bako sareng ngabagi carita anjeun ka batur.

Mimiti mikirkeun diri anjeun salaku anu henteu ngaroko, bébas tina bako.

Peryogi gangguan?

Pilih dua alat kaluar gratis sareng kami bakal dikirimkeun ka anjeun!