Langkung ti biasa

Naha Hésé Ngaluarkeun Bako

Sanaos anjeun badé lirén, aya dua alesan anu tiasa ngaraos sesah:

1.Kusabab panggunaan bako seueur adiktif sahingga henteu ngan ukur kabiasaan, anjeun ngagaduhan kabutuhan fisik nikotin. Anjeun ngalaman ditarikna nikotin nalika anjeun lami teuing henteu nganggo roko atanapi e-rokok, mamah bako, snuff atanapi vape. Awak anjeun "nyaritakeun" ieu nalika anjeun pikahoyong. Karepna ngaleungit pas anjeun nyugemakeun kacanduan ku cara hurung atanapi nganggo bentuk bako anu sanés. Siap-siap waé pikeun ngungkulan ieu ku nambihan tambalan gratis, permén karét sareng lozenges atanapi pangobatan anu sanés kana rencana kaluar anjeun anu diluyukeun.

2.Anjeun tiasa janten kecanduan kalakuan ngagunakeun bako. Nalika awak anjeun ngembangkeun kabutuhan fisik pikeun nikotin, anjeun ngajar diri ngaroko, nyah atanapi vape, sareng ngalatih diri nganggo bako dina sababaraha kaayaan anu béda. Petunjuk situasional ieu tiasa diungkulan upami anjeun nyiapkeun sateuacanna sateuacanna.

Ikon strategi aksi

Nyaho kumaha anjeun hoyong nungkulan pemicu sapertos anu dibéréndélkeun di handap sateuacan anjeun nyanghareupan aranjeunna salaku non-perokok bakal ngabantosan anjeun yakin.

Rengse tuangeun
Nginum kopi atanapi alkohol
Ngomong dina telepon
Nyandak istirahat
Dina waktos setrés, argumen, kuciwa atanapi kajadian négatip
Nyetir atanapi naék kana mobil
Ngeunaan babaturan, batur sapagawean sareng jalma séjén anu ngaroko atanapi nganggo produk bako anu sanés
Sosialisasi di pihak

Kumaha upami E-Rokok?

E-roko nyaéta teu disatujuan ku Administrasi Pangan sareng Narkoba AS (FDA) salaku bantosan pikeun lirén ngaroko. E-rokok sareng sistem pangiriman nikotin éléktronik sanés (TAMAT), kalebet vaporizer pribadi, pulpén vape, e-cigars, e-hookah sareng alat vaping, tiasa ngalaan pangguna kana sababaraha bahan kimia toksik anu sami anu aya dina haseup rokok.

Naon anu memicu dorongan anjeun pikeun ngagunakeun bako?

Tulis pemicu anjeun ka handap sareng pikirkeun cara anu paling saé pikeun ngatur masing-masing na. Strategi tiasa saderhana, sapertos nyingkahan kaayaan anu tangtu, gaduh permén karét atanapi permén karasa sareng anjeun, ngagentos téh panas atanapi mamah dina és, atanapi narik napas panjang.

Reureuh mangrupikeun taktik anu sanés. Nalika anjeun siap-siap lirén ngaroko, vaping atanapi nganggo bako anu sanés, pikirkeun ngeunaan biasana anjeun haseup, mamah atanapi vape sadidinten anjeun sareng coba tunda éta salami anjeun tiasa. Malah reureuh ku sakedik waktos, sareng manjangkeun unggal dinten dugi ka tanggal kaluar anjeun, tiasa ngirangan hawa nafsu. Pikeun tip sareng ideu ngeunaan cara nungkulan pemicu ieu, parios Tetep Kaluar.

Ngadamel Rencana Kaluar Anjeun Anu Diatur

Ngan ukur peryogi samenit kanggo ngadamel rencana mundur anjeun nyalira.