ALASAN NGEDEPKEUN ALUS

Naon sababna anu paling hadé pikeun lirén ngaroko, vaping atanapi nganggo produk bako sanés? Aya seueur alesan pikeun mundur. Sadayana saé. Sareng anjeun henteu nyalira.

Ibu hamil atanapi énggal?

Kéngingkeun bantosan khusus pikeun ngarokok sareng bako sanés pikeun anjeun sareng orok.

Ngaronjatkeun Kaséhatan Anjeun

Aya seueur alesan pikeun lirén ngaroko atanapi nganggo produk bako sanés. Henteu ngan ukur ngaleupaskeun rokok, e-rokok atanapi bako anu sanés tiasa ningkatkeun kasihatan anjeun, éta tiasa ngabantosan anjeun langkung saé sareng masihan anjeun langkung énergi pikeun ngalaksanakeun kabiasaan séhat sanés sapertos latihan.

Sanaos seueur jalma prihatin ngagaduhan beurat saatos aranjeunna kaluar, penting pikeun tetep diémutan sadayana manpaat tina ngaroko atanapi bako anu sanés sareng kumaha anu anjeun lakukeun pikeun kaséhatan anjeun ku mundur. Kusabab ngaroko mangaruhan sakabeh awak, kauntungan awak anjeun sadayana.

Upami anjeun prihatin ngagaduhan beurat badan, atanapi hoyong diajar ngeunaan naon anu kedah didahar pikeun ngeureunkeun karep anjeun, ieu aya sababaraha tips anu tiasa ngabantosan anjeun pikeun nyegah nambahan beurat sareng ningkatkeun kaséhatan anjeun!

Émut yén sanés ngeunaan nolak diri nyalira — tapi ngeunaan tuangeun awak anjeun naon anu diperyogikeun anu pangsaéna. Kadaharan anu séhat henteu ngan ukur tiasa nyegah ngahambat paningkatan beurat, tapi tiasa raoseun! 1 2

Pelat tuang anu séhat mangrupikeun campuran sayuran, buah, séréal, sareng protéin anu séhat
Dahar seueur buah sareng sayuran.

Rencanana tuangeun anjeun sareng snack séhat sahingga anjeun henteu kantos lapar. (Gampang pisan pikeun néwak kadaharan anu henteu séhat nalika anjeun lapar.)

Datangkeun sareng daptar camilan séhat anu anjeun resep (misal, bibit kembang matahari, buah, popcorn teu dibubur, krupuk wholegrain kalayan kéju, celery stick with butter peanut).

Inuman seueur cai sareng batesan inuman kalayan kalori sapertos alkohol, jus gula sareng soda.

Lalajo ukuran porsi anjeun. Lempeng Dahar Sehat2 di handap tiasa ngabantosan anjeun pikeun ngarencanakeun ukuran bagian anjeun.

    • Tujuan pikeun ngagaduhan satengah piring tuangeun anjeun janten buah atanapi sayuran, 1/4 tina piring janten protéin langsing (sapertos, hayam, lauk bakar, cabé) sareng 1/4 tina piring janten karbohidrat anu séhat sapertos ubi jalar atanapi sangu coklat.
    • Upami anjeun ngagaduhan "huntu anu amis," bates tuangeun sakali sakali sareng hadikeun ukuran tuang (sapertos satengah gelas és krim, satengah cangkir kacang dicampur buah garing & chip coklat poék, 6 oz. Yoghurt Yunani kalayan 1 sapotong buah seger, 2 kotak coklat hideung). Milarian internét pikeun "ideu dessert anu séhat."

Kegiatan fisik, sapertos leumpang, ngebon / pekarangan, biking, jogét, angkat beurat, nyodok, ski lintas alam, sapatu salju, ngabantosan anjeun ku sababaraha cara1:

Ngurangan setrés

Ngabantosan ningkatkeun suasana haté anjeun

Ngabantosan pikeun nyegah anjeun nambahan beurat

Ngajaga tingkat gula turun pikeun nyegah diabetes (atanapi ngajaga diabetes dina kontrol)

Ngajantenkeun awak langkung kuat

Ngajaga tulang sareng sendi anjeun langkung séhat

Setel tujuan pikeun nambihan 5 menit kagiatan fisik tambahan pikeun naon anu parantos anjeun laksanakeun unggal dinten dugi ka ngahontal sajam sadinten. Émut, kagiatan fisik tiasa janten naon waé anu ngajantenkeun anjeun cekap cekap kanggo ngésang kesang.

Kabiasaan panangan-to-sungut ngagunakeun bako — khususna ngaroko — tiasa janten sesah pikeun dileupaskeun sapertos bako nyalira. Éta pikabitaeun pikeun ngagentos roko, e-roko atanapi vaping pulpén ku tuangeun pikeun nyugemakeun kabiasaan anu langsung ka cangkem. Sababaraha jalma anu nganggo bako ngaraosan mangpaat pikeun nyapek jerami atanapi permén karét bébas gula, atanapi ngalakukeun anu énggal pikeun ngeusian leungeun.

Entong ngantep hariwang kéngingkeun sababaraha pon tambahan ngahalangan anjeun mundur. Ku lirén anjeun henteu ngan ukur nyandak léngkah pikeun nambihan taun hirup anjeun, anjeun ningkatkeun kualitas hirup sareng ngajagi jalma-jalma di sakuriling anjeun aman tina haseup kadua. Tong ragu ngobrol sareng panyawat kasihatan anjeun upami anjeun hariwang ngeunaan nambihan beurat.

Ieu sababaraha sumber tambahan pikeun kaleungitan beurat atanapi ngajaga beurat séhat:

CDC: Beurat Sehat

CDC: Tuang Sehat kanggo beurat Séhat

Kanggo Kulawarga Anjeun

Haseup bako henteu séhat pikeun sadayana anu aya di rumah tangga anjeun. Tapi éta ngabahayakeun khusus pikeun barudak anu paru-paru na masih berkembang sareng jalma anu ngagaduhan asma, kanker, COPD sareng panyakit jantung. Nyatana, ngaroko sareng kakeunaan haseup kadua mangrupikeun salah sahiji panyawat asma anu paling umum sareng serius.

Ahli Bedah Umum AS nyatakeun aya No tingkat paparan bebas haseup kadua. Pikeun saha waé, janten sakitar haseup kadua sapertos aranjeunna nuju ngaroko ogé. Malah paparan pondok pikeun haseup kadua gaduh épék ngabahayakeun langsung, sapertos ningkat résiko panyakit jantung, stroke, diabetes sareng kanker paru-paru.

Barudak sareng murangkalih gaduh bayah alit anu masih tumuh. Aranjeunna ngagaduhan résiko anu langkung ageung tina racun haseup anu kadua.

Nalika murangkalih ngambekan haseup, éta tiasa nyababkeun masalah kaséhatan anu tetep aya sapanjang kahirupan aranjeunna. Ieu kalebet masalah sapertos asma, bronchitis, radang paru-paru, sering inféksi ceuli sareng alergi.

Pikeun jalma déwasa anu kaserang asma, alergi atanapi bronchitis, haseup kadua janten gejala anu langkung parah.

Orok anu kolot atanapi pangasuhna ngaroko dua kali langkung seueur maot tina Sindrom Death Orok Tiba-tiba (SIDS).

Piaraan anu ngambeu haseup kadua ngagaduhan langkung alergi, kanker sareng masalah paru-paru tibatan ingon-ingon anu cicing di bumi anu teu aya haseup.

Konsékuansi Kaséhatan tina Paparan Sacara Tanpa Ikhlas kana Haseup Bako: Laporan ti Jenderal Ahli Bedah

Kulawarga anjeun tiasa janten motivasi utama pikeun ngabantosan anjeun ngaroko rokok, e-rokok atanapi produk bako anu sanés. Hayu aranjeunna ngadorong sareng ngadukung anjeun dina usaha lirén.

Abdi henteu hoyong 3 putri, salaki atanapi 2 incu kuring kedah nganjang ningali kuring maot tina panyakit anu pikareueuseun, ku cara anu pikasieuneun! Tilu puluh dinten tanpa roko sareng seueur deui dinten hirup payun! Abdi henteu tiasa langkung bahagia. 🙂

Janet

Vergennes

Kusabab Panyawat

Diagnosis ku panyakit tiasa janten hudang anu pikasieuneun anu memotivasi anjeun nyandak léngkah-léngkah munggaran pikeun program lirén ngaroko atanapi bako anu sanés. Naha lirén tiasa ningkatkeun panyakit anjeun atanapi ngabantosan anjeun langkung saé ngatur gejala anjeun, manpaat kaséhatan tiasa jauh pisan.

Nalika kuring kaluar 17 taun ka pengker, éta sanés pertama kalina kuring nyobian kaluar, tapi éta waktos terakhir sareng terakhir. Ngan didiagnosis sareng bronchitis kronis sareng tahap awal emfisema, kuring terang éta peringatan terakhir kuring. Kuring sadar kumaha untungna kuring anu henteu dibéjakeun yén kuring kanker paru.

Nancy

Essex Junction

Bantosan hamil Vermonters kaluar

Ngajaga Kaséhatan Orok

Upami anjeun atanapi pasangan anjeun hamil atanapi ngemutan kakandungan, ayeuna mangrupikeun waktos anu pas pikeun lirén ngaroko. Lirén ngaroko sateuacan, nalika atanapi saatos kakandungan anu pangsaéna kado anjeun tiasa masihan diri sareng orok.

Ngurangan kasempetan anjeun pikeun kaluron

Masihan orok anjeun langkung oksigén, bahkan saatos ngan ukur 1 dinten henteu ngaroko

Nyiptakeun kirang résiko yén orok anjeun bakal lahir dini

Ningkatkeun kasempetan orok anjeun bakal sumping ti rumah sakit sareng anjeun

Ngirangan masalah pernapasan, ngahiang sareng panyawat dina orok

Nurunkeun résiko tina Sindrom Maot Orok Dadakan (SIDS), inféksi ceuli, asma, bronchitis sareng radang paru-paru

Kaséhatan anjeun penting pikeun orok anjeun ogé.

Anjeun bakal ngagaduhan énergi sareng napas langkung gampang

ASI anjeun bakal langkung séhat

Baju, rambut sareng bumi anjeun bakal bau langkung saé

Kadaharan anjeun bakal raos langkung raos

Anjeun bakal gaduh deui artos anu anjeun tiasa nyéépkeun pikeun hal-hal sanés

Anjeun bakal kurang kamungkinan kana panyakit jantung, stroke, kanker paru, panyakit paru-paru kronis sareng panyakit anu aya hubunganana sareng haseup

Kéngingkeun bantosan khusus GRATIS pikeun lirén ngaroko atanapi bako anu sanés sareng ngasilkeun hadiah kartu kado! Telepon 1-800-QUIT-AYEUNA pikeun digawekeun sareng Palatih Kakandungan Terlatih khusus sareng anjeun tiasa kéngingkeun kartu kado $ 20 atanapi $ 30 kanggo unggal telepon konseling réngsé (dugi ka $ 250) nalika sareng saatos kakandungan anjeun. Diajar langkung seueur sareng mimiti kéngingkeun hadiah.

Ngahargaan Anu Sinta Anu Leungit

Kaleungitan jalma anu dipikacinta mangrupikeun motivasi penting pikeun lirén ngaroko. Batur sakitar Vermont parantos lirén pikeun ngahargaan kahirupan anu dipikacinta.

 

Ayah kuring maot tina sagala masalah kaséhatan anu aya hubunganana sareng roko. Indung abdi masih hirup, tapi parantos dioperasi jantung kabuka kusabab ngaroko. Hanjakalna, kuring ogé ngagaduhan sababaraha masalah kaséhatan anu aya hubunganana sareng roko: osteoporosis, polyps on my vocal chords and COPD. Ieu dinten anu mimiti pisan, sareng kuring ngarasa bener-bener alus jeung kuat. Kuring terang kuring tiasa ngalakukeun ieu. Kuring terang kuring pantes ngalakukeun éta.

Cheryl

Post Mills

Nyimpen Duit

Nalika anjeun lirén ngaroko, vaping atanapi produk bako sanés, sanés ngan ukur kaséhatan anjeun anu anjeun simpen. Anjeun bakal kagum ningali naon anjeun sanggup ngalakukeun nalika anjeun teu nyéépkeun artos kanggo rokok atanapi e-rokok, mamah bako, snuff atanapi vaping supplies.

Biasana kuring ngaroko sabungkus sapoé, anu saurna mahal pisan. Janten nalika kuring lirén, kuring mimiti nempatkeun $ 5 sapoé dina toples di dapur kuring. Abdi parantos kaluar 8 bulan ayeuna, janten kuring ngagaduhan sakedik parobihan anu saé disimpen. Upami kuring nepi ka sataun kaluar, kuring nyandak putri abdi dina pakansi sareng artos.

terus terang

Siap ngaléngkah léngkah munggaran?

Ngadamel rencana kaluar khusus sareng 802Quits dinten ayeuna!