Abdi hoyong kaluar

Nalika anjeun lirén bako pikeun saé, anjeun nyandak léngkah anu paling penting pikeun kauntungan sapertos langkung séhat, nyimpen artos sareng ngajaga kulawarga anjeun aman. Naha anjeun tukang ngaroko, anggo dip, atanapi nganggo rokok éléktronik (katelah e-rokok atanapi e-cigs), anjeun tiasa mendakan sakedik atanapi sakedik bantosan di dieu sakumaha anu anjeun pikahoyong. Bako pisan adiktif, sareng éta tiasa nyandak seueur usaha pikeun tungtungna lirén. Sareng unggal cobaan diitung!

Alat-alat sareng program dukungan gratis ieu masihan anjeun seueur pilihan pikeun lirén ngaroko atanapi bako sanés ku cara anu cocog pikeun anjeun. Program 802Quits, sapertos Quit Online atanapi Quit by Phone (1-800-QUIT-AYEUNA) kalebet rencana kaluar khusus.

Kéngingkeun Panduan Bébas Gratis Anjeun

Naha anjeun parantos nyobian sababaraha kali, atanapi ieu mangrupikeun cobaan pertama anjeun, anjeun gaduh alesan nyalira pikeun hoyong mundur. Pitunjuk 44 halaman ieu bakal ngabantosan anjeun ngaléngkah-léngkah pikeun terang pemicu anjeun, siap-siap pikeun tantangan anjeun, ngabaris dukungan, mutuskeun pangobatan sareng tetep kaluar. Upami anjeun Vermonter sareng hoyong nyungkeun Pitunjuk Terang, punten email tobaccovt@vermont.gov atanapi diunduh Pitunjuk Vermont Quit (PDF).

Kumaha upami E-Rokok?

E-roko nyaéta teu disatujuan ku Administrasi Pangan sareng Narkoba AS (FDA) salaku bantosan pikeun lirén ngaroko. E-rokok sareng sistem pangiriman nikotin éléktronik sanés (TAMAT), kalebet vaporizer pribadi, pulpén vape, e-cigars, e-hookah sareng alat vaping, tiasa ngalaan pangguna kana sababaraha bahan kimia toksik anu sami anu aya dina haseup rokok.