NDIHMONI TEENZENT T ALL GJITHA NDOPRMJET VERMONTIT NDALON VAPIMIN

802Quits është një shërbim i bazuar në kërkime nga Departamenti i Shëndetësisë në Vermont që mund të ndihmojë adoleshentin tuaj të braktisë me sukses avullimin.

Për gati 20 vjet, Quitline i Vermontit ka ndihmuar mijëra Vermonterë të mposhtin varësinë nga nikotina. Ngjashëm me varësinë nga cigarja, varësia nga avullimi është sfiduese për t’u kapërcyer, por me mbështetjen, adoleshenti juaj mund të ndalojë të avullojë dhe të fillojë të lulëzojë.

Biseda me adoleshentin tuaj për varësinë nga avullimi mund të jetë e vështirë, por ne jemi këtu për t'ju ndihmuar.

Për të përmirësuar shanset e adoleshentit tuaj për të lënë duhanin, është e rëndësishme të merrni masa shpejt. Kontaktoni një Trainer të Lirë të Nikotinës tani për t'u përgjigjur pyetjeve tuaja, mësoni më shumë rreth programit tonë dhe ndihmoni adoleshentin tuaj të përgatitet të heqë dorë nga avullimi.

Ndihmimi i adoleshentëve në të gjithë Vermontin të ndalojë vaping

Njihni Shenjat e Varësisë

50% e adoleshentëve të Vermontit kanë provuar avullim.

A po shihni ndryshime në disponimin apo oreksin e adoleshentit tuaj? Gjeni fishekët dhe pajisjet që nuk i njihni?

Shenjat e varësisë nga adoleshenti për nikotinë:

Nervozizëm
Më pak interes për aktivitetet
oreksi reduktuar
Grup i ri miqsh
Problemet në shkollë
Nevoja e shtuar për para
Nëse i jeni përgjigjur "po" ndonjërës prej këtyre pyetjeve, adoleshenti juaj mund të ketë një varësi nga nikotina dhe është e rëndësishme t'i merrni ata mbështetjen e nevojshme.
Njihni Shenjat e Varësisë

Ju dhe adoleshenti juaj nuk jeni vetëm

1 në 4 adoleshentë në Vermont ka avulluar në muajin e fundit.

Ky numër është alarmant për shkak të ndikimit që nikotina mund të ketë në shëndetin e adoleshentit tuaj. Adoleshenti juaj mund të mendojë se avullimi është më i mirë se pirja e duhanit, por aerosoli i vapës mund të përmbajë deri në 31 kimikate të ndryshme që mund të mblidhen në mushkëritë tuaja me kalimin e kohës, duke bërë që adoleshentët të sëmuren ose më keq.

Sidoqoftë, nuk keni pse të përballeni vetëm me krizën e avullimit. Prindërit këtu dhe në të gjithë SHBA po marrin mbështetje nga shërbime si 802Quits. Ekipi ynë i trajnuar i ekspertëve dhe strategjitë e provuara mund të ndihmojnë që të rinjtë të kenë besimin dhe mjetet që u duhen për të mposhtur varësinë e nikotinës për mirë.

¹Anketa e Sjelljes së Rrezikut Rinor në Vermont 2019

Ju dhe adoleshenti juaj nuk jeni vetëm

Varësia nga nikotina nuk është faji i fëmijës tuaj

Avujt nuk prodhojnë avuj uji të padëmshëm. Ata janë plot me nikotinë shumë të varur - dhe një pod vape mund të ketë aq shumë sa një paketë e tërë cigare.

Shumica e adoleshentëve nuk e dinë se avujt përmbajnë nikotinë dhe në kohën që duan të ndalojnë, është tepër vonë. Ata janë të varur.

Truri i adoleshencës është akoma në zhvillim, kështu që ekspozimi ndaj nikotinës në avuj mund të shkaktojë dëmtim afatgjatë duke ndryshuar mënyrën e formimit të sinapzave të trurit. Kjo mund të ndryshojë përgjithmonë vëmendjen dhe aftësinë e adoleshentit tuaj për të mësuar. Ndërmarrja e shpejtë e veprimeve dhe partneriteti me adoleshentin tuaj për të krijuar një plan të përshtatur të heqjes dorë është thelbësore për t'i ndihmuar ata të ndalojnë.

Avullimi nuk është faji i fëmijës tuaj

Merrni veprime shpejt

Pa ndihmë, varësia mund të përkeqësohet. Sidoqoftë, mund të ndërmerrni hapa për ta mbajtur të ndritshme të ardhmen e adoleshentit tuaj.

802Quits është konfidenciale dhe ka mbështetje fleksibile, 24/7 për t'iu përshtatur stilit të jetës së zënë të familjes suaj.

Kontaktoni nikotinën tonë të trajnuar Lini trajnerët për të krijuar një strategji të personalizuar dhe një plan të personalizuar të lënë për adoleshentin tuaj.

Merrni veprime shpejt

FILLO

Jeta ime, pushimi im ™ është një shërbim falas dhe konfidencial për ata 13-17 që duan të lënë të gjitha format e duhanit dhe avullimit.

Jeta ime, pushimi im ofron burime për prindërit që duan të marrin një rol aktiv në udhëtimin e lënë të adoleshentit. Pjesëmarrësit marrin:

  • Aksesi në Trajnerët e Ndërprerjes së Duhanit me trajnim të specializuar në parandalimin e duhanit adoleshent.
  • Pesë seanca trainimi një për një. Këshillimi ndihmon adoleshentët të zhvillojnë një plan të lënë, të identifikojnë shkaktarët, të praktikojnë aftësitë e refuzimit dhe të marrin mbështetjen e vazhdueshme për ndryshimin e sjelljeve.