SI T MAN MENAXHOJM C MIRVSI

Sa zgjat tërheqja e nikotinës? Dy javët e para janë më të vështirat. Të jesh i përgatitur për të arritur duke përdorur planin tënd të personalizuar të ndërprerjes, ndihmën nga mjeku yt, mbështetjen shtesë nga një telefon 802Quits ose Traineri i Largimit personal dhe rrjeti juaj i mbështetjes do të jetë çelësi i suksesit tuaj. Çdo përvojë e lënë ndihet ndryshe; do të jetë më e vështirë për disa njerëz se të tjerët. Nëse keni provuar një qasje në të kaluarën dhe nuk ka funksionuar, konsideroni të provoni një tjetër. Çdo provë bazohet në atë që keni mësuar dhe ju afron me suksesin.

Po në lidhje me cigaret elektronike?

Cigaret elektronike janë nuk aprovuar nga Administrata Amerikane e Ushqimit dhe Barnave (FDA) si një ndihmë për të lënë duhanin. Cigaret elektronike dhe sistemet e tjera elektronike të shpërndarjes së nikotinës (FUND), duke përfshirë avulluesit personalë, stilolapsa vape, puro elektronike, nargjile elektronike dhe pajisje avullimi, mund t'i ekspozojnë përdoruesit ndaj disa prej kimikateve të njëjta toksike që gjenden në tymin e cigareve të djegshme.

Ikona e zinxhirit të thyer

Duke u bërë Pa Duhan

Si do të reagoni në datën tuaj të lënies? A do të hidheni nga shtrati, të etur për të filluar jetën tuaj të re pa duhan? Apo do të fshiheni nën mbulesa duke shpresuar se ideja e lënies së duhanit ishte vetëm një ëndërr? Sido që të jetë, krenohuni duke ditur se kur zgjoheni në Ditën tuaj të Lënies, tani jeni zyrtarisht pa duhan.

Ju mund të pyesni se si të ndaloni dëshirën për cigare dhe produkte të tjera të duhanit. Këtu janë disa këshilla për menaxhimin e dëshirave të cigareve dhe cigareve elektronike dhe dëshirave të tjera të duhanit.

Në Ditën tuaj të Lënies së Duhanit, do të dëshironi të bëni një kontroll të shpejtë për t'u siguruar që i gjithë duhani juaj është zhdukur. Pastaj, filloni ditën tuaj duke kaluar arsyet tuaja për të lënë duhanin. Një ide tjetër e mirë është të krijoni së bashku një "çantë lehtësuese të stresit". Në të, ju mund të vendosni ëmbëlsira të forta, nenexhik, kashtë të pijshëm ose trazues kafeje, një top stresi ose diçka tjetër për të mbajtur duart tuaja të zënë, një foto të një personi të dashur ose kafshë shtëpiake ose një shënim nga një fëmijë ose nga vetja juaj për t'ju mbajtur sa herë që i merrni ato dëshira.

Mendoni për vendet ku normalisht pini duhan, përtypni ose fshikulloni. Nëse mund t'i shmangni ato pasi të keni lënë, kjo do t'ju ndihmojë të mos tundoheni dhe të ndihmojë në menaxhimin e cigareve, cigareve elektronike ose dëshirave të tjera të duhanit.

Gjëja më e rëndësishme për të bërë është të zbatoni planet që keni bërë për këtë ditë, ditën tjetër dhe për aq kohë sa ju nevojitet derisa dëshira për të përdorur duhan është e lehtë për t'u menaxhuar. Ju i dini kohët dhe situatat që do t'ju bëjnë të dëshironi të përdorni duhan, por duke filluar nga tani ju mund të vendosni planin tuaj të ndërprerë për të kaluar ato kohë. Ndërsa ndiheni më mirë - frymëmarrje më e lehtë dhe më shumë energji - do të ndodhë brenda disa ditësh, mund të duhen deri në gjashtë muaj për tu ndjerë pa duhan. Në fakt, të jesh pa duhan në gjashtë muaj është një moment historik për të qëndruar të lënë duhanin.

Ikona e strategjive të veprimit

Strategjitë e veprimit

Strategjitë e veprimit janë gjëra që ju mund të bëni që ju ndihmojnë të menaxhoni dëshirat. Nuk ka asnjë mënyrë për të ditur para kohe që do të funksionojë për ju, prandaj është më mirë të keni shumë zgjedhje. Ju mund të zbuloni se disa funksionojnë më mirë se të tjerët në situata të caktuara. Mënyra e vetme për ta ditur me siguri është t’i provoni.

Ekzistojnë tre rregulla të thjeshta për t'u ndjekur kur zgjidhni strategjitë e veprimit:

1.Duhet të jetë e lehtë për tu bërë. Sa më lehtë të jetë, aq më shumë gjasa do ta bëni.
2.Duhet të jetë diçka e këndshme. Nëse është e pakëndshme, ka shumë të ngjarë që nuk dëshironi ta bëni!
3.Veprimi që zgjidhni duhet të ndalojë ose të paktën të zvogëlojë dëshirën tuaj. Nëse nuk e zvogëlon dëshirën tuaj për një cigare ose cigare elektronike, duhanin që përtypni, thithjen ose aparatin, duhet të gjeni diçka tjetër që do.

Shembuj të strategjive të veprimit për të provuar:

 • Praktikoni 4D-të. Merrni frymë thellë ose 2. Pini një gotë ujë. BON diçka tjetër. VONONI për 10 minuta.
 • Lidhu me pushues të tjerë që dinë se çfarë po kalon.
 • Shpërqendrohuni derisa të kalojë dëshira. Shumica e dëshirave zgjasin vetëm 3-5 minuta. Çfarë ju pëlqen për atë periudhë kohe? Duke menduar për paratë që kurseni dhe çfarë mund të blini? Duke bërë një shëtitje? Po shikoni një video të preferuar në YouTube? Shihni më poshtë për më shumë ide.
Ikona e kohëmatësit

5-Shpërqendrimet e Minutave

Nëse mund ta kaloni atë dëshirë për tërheqjen e nikotinës duke shpërqendruar veten, jeni një hap më afër arritjes së qëllimit tuaj. Kur mendoni për lënien e duhanit si një arritje 5-minutëshe në një kohë, mund të ndihet pak më e lehtë për tu realizuar.

 • Fshini mesazhet tuaja të vjetra me tekst ose azhurnoni librin e adresave të telefonit tuaj.
 • Fshini postat elektronike të vjetra nga kompjuteri ose telefoni juaj.
 • Ndryshoni këmishën ose këpucët. Ky akt i vogël mund t'ju ndihmojë të rivendoseni dhe të ndiheni më mirë.
 • Mbani një top ping pongu dhe një shirit gome. Duket marrëzi, por të përpiqesh ta mbështjellësh atë shirit gome rreth topit të ping pongut nuk është aq e lehtë sa tingëllon, dhe të mban të zënë derisa të kalojë dëshira.
 • Ecni rreth dyshemesë ose ndërtesës nëse jeni në punë - mendojeni atë si një pushim jo-pirje duhani.
 • Merrni makinën në një lavazh ose vakumoni brendësinë.
 • Pastroni dhe pastroni dhëmbët me pe. Kjo do t'ju ndihmojë të hiqni mendjen nga dëshira, dhe gjithashtu do të keni frymë të freskët!
 • Mendoni të paktën 5 këngë me emrat e njerëzve në to.
 • Bëni një pushim rostiçeri të farave të lulediellit - puna nëpër ato guaska mund të jetë një sfidë dhe një mënyrë e shëndetshme për të kaluar 5 minuta.
 • Qëroni një portokall edhe nëse nuk keni dëshirë ta hani. Duhen 5 minuta vetëm për të hequr të gjitha ato gjëra të bardha.
 • Kur një dëshirë e madhe dëshiron, shkoni në tualet, lani duart dhe kontrolloni veten në pasqyrë. Në kohën që jeni gati për një pushim cigareje, dëshira në të vërtetë është zhdukur.
 • Luaj me stuko shpërqendrimi ose një gur shqetësimi për të mbajtur duart tuaja të zëna ndërsa punoni përmes një dëshire.
 • Bëni një shëtitje të shpejtë dhe numëroni hapat tuaj gjatë rrugës, dhe shikoni nëse mund të bëni disa më shumë çdo ditë.
 • Pastroni rreth shtëpisë ose trajtoni një dollap. Bonus: pa cigare dhe një shtëpi e freskët dhe e pastër.
 • Luaj solitaire ose një lojë tjetër nëse je në një kompjuter, por jo nëse vendi yt i punës nuk e lejon atë!
 • Praktikoni 4D-të… Merrni frymë SHTYP. PIJI një gotë ujë. BON diçka tjetër. VONONI për 10 minuta.

Për të dalë me listën tuaj të shpërqendrimeve dhe këshilla për menaxhimin e dëshirave, mendoni për momentet e ditës kur dëshironi më shumë një cigare ose cigare elektronike, duke përtypur duhan, pije ose vapo më së shumti dhe përputhni një këshillë. Për shembull, nëse ndizeni gjithmonë në makinë, ndizni radion në vend të kësaj dhe këndoni së bashku me këngën. Shumica e këngëve janë tre deri në pesë minuta. Pasi të keni mbaruar, dëshira juaj duhet të jetë zhdukur.

Keni nevojë për një shpërqendrim?

Zgjidhni dy mjete falas për të lënë dhe ne do t'ua dërgojmë me postë!