RREGULLAT E TRAJTIMIT

Lënia e duhanit, avullimi ose duhani tjetër është si të mësosh një aftësi të re - si të luash basketboll ose të ngasësh një makinë. Gjëja më e rëndësishme për të bërë është të praktikosh - sepse sa herë që përpiqesh të heqësh dorë, mëson diçka të re. Kjo është arsyeja pse çdo provë vlen. Sigurohuni që t’i jepni vetes kredi për të gjithë punën që po bëni për të lënë. Mos harroni, nëse keni nevojë për pak më shumë ndihmë për të qëndruar jashtë, 802Quits ofron të personalizuara ndihmoni me telefon (1-800-QUIT-TANI), personalisht dhe në internet.

Ndonjëherë, edhe pse qëllimi është të heqësh dorë plotësisht, mund të rrëshqasësh. Gjithçka që do të thotë një gabim është se ju duhet pak më shumë praktikë për të trajtuar një situatë të veçantë. Çelësi është të kthehu përsëri në rrugën e duhur dhe mos lejoni që fleta të ju pengojë. Naturalshtë e natyrshme të ndiheni poshtë ose të keni disa mendime negative në lidhje me një dëshirë cigare ose rrëshqitje. Jini të përgatitur për këtë dhe mos lejoni që ndjenjat negative t'ju bëjnë të ktheheni në pirjen e duhanit, avullimit ose duhanit tjetër.

Ikona e zinxhirit të thyer
Ikona e strategjive të veprimit

Mos harroni: Një gabim është vetëm një gabim. Kjo nuk do të thotë që ju jeni përsëri një duhanpirës, ​​avull ose përdorues duhani. Qëndrimi pa duhan shpesh mund të jetë i vështirë. Ndiqni këto hapa për t'ju ndihmuar të qëndroni të qetë. Nëse keni një rikthim, mos harroni, shumë njerëz rrëshqasin! Mendoni se sa larg keni arritur në këtë udhëtim në një jetë pa duhan që do t'ju japë më shumë liri për të shijuar gjëra të tjera. Thjesht kthehuni në rrugën e duhur.

Asnjëherë mos harroni arsyet tuaja për të lënë duhanin.

Mos merrni as "vetëm 1 pirje" të një cigareje tjetër ose "vetëm 1 përtypje" të duhanit që përtypet ose "vetëm 1 goditje të avullit".

Mos racionalizoni dhe mendoni se mund të keni vetëm një.

Planifikoni për situata të rrezikshme (mërzitje, pirje alkooli, stres) dhe vendosni se çfarë do të bëni në vend që të përdorni duhan.

Shpërbloni veten për mos përdorimin e duhanit. Përdorni paratë që kurseni nga mos blerja e cigareve ose produkteve të tjera në diçka domethënëse për ju. Mund të jetë madje aq i madh sa një makinë e përdorur, pasi 1 paketë cigare në ditë mund të kushtojë mbi 3,000 dollarë në vit.

Jini krenarë që përpiqeni të ndaloni përdorimin e duhanit dhe ndani historinë tuaj me të tjerët.

Filloni të mendoni për veten tuaj si një jo-duhanpirës, ​​pa duhan.

Keni nevojë për një shpërqendrim?

Zgjidhni dy mjete falas për të lënë dhe ne do t'ua dërgojmë me postë!