B GNI GATI PR TU LUN

A po pyesni mënyrën më të mirë për të lënë pirjen e duhanit, cigareve elektronike ose duhanit tjetër? Shanset tuaja për të lënë duhanin janë shumë më të mira kur keni një plan të personalizuar të lënies së duhanit. Ky seksion do t'ju përshkruaj si të shkoni në rrugën drejt një plani të përshtatur të heqjes dorë dhe një lënie të suksesshme.

Përgatituni për të lënë

Disa gjëra të thjeshta që mund të bëni para kohe - madje edhe tani! - për të ndihmuar në rritjen e shanseve tuaja të suksesit përfshijnë:

Çlirimi i artikujve të duhanit në shtëpinë tuaj, të tilla si tavëllëza, çakmakë dhe pako shtesë të cigareve ose cigareve elektronike, duhan përtypës, duhan ose pajisje të avullimit

Pastrimi i shtëpisë dhe makinës tuaj në mënyrë që aroma e cigareve të mos ju tundojë sapo të lini cigaren

Përdorni një copë toke për një javë deri në datën tuaj të lënies për të zvogëluar tërheqjen e nikotinës (mësoni më shumë rreth arna falas nga 802Quits)

Duke kërkuar mbështetje nga bashkëpunëtorët, miqtë dhe anëtarët e familjes për t'ju ndihmuar të keni sukses

Gjetja e një shoku që do t'ju kërkojë llogari për qëllimin tuaj të lënies

Po në lidhje me cigaret elektronike?

Cigaret elektronike janë nuk aprovuar nga Administrata Amerikane e Ushqimit dhe Barnave (FDA) si një ndihmë për të lënë duhanin. Cigaret elektronike dhe sistemet e tjera elektronike të shpërndarjes së nikotinës (FUND), duke përfshirë avulluesit personalë, stilolapsa vape, puro elektronike, nargjile elektronike dhe pajisje avullimi, mund t'i ekspozojnë përdoruesit ndaj disa prej kimikateve të njëjta toksike që gjenden në tymin e cigareve të djegshme.

Motivoni veten

Të gjithë ata që lënë duhanin e bëjnë këtë për Një arsye. Për disa njerëz, nuk duan të ndihen të lënë anash kur të gjithë miqtë e tyre e kanë lënë. Për të tjerët, është për shëndetin ose familjen ose për shkak të kostoja në rritje e duhanit. Cila është arsyeja juaj?

Shkruani arsyet tuaja për të lënë cigare, cigare elektronike ose produkte të tjera duhani.

Mendoni sa më shumë, të mëdhenj apo të vegjël

Vendosni listën mënjanë për disa ditë

Pastaj, kalo nëpër dhe zgjidh 5 arsyet kryesore

Njihuni me Anën

Ikona e kujtesës

Mbani listën tuaj me vete dhe vendosni një kopje në frigoriferin tuaj ose në derën e përparme. Kur dëshira për të përdorur duhanin godet, lista juaj e arsyeve për të lënë duhanin do t'ju ndihmojë të kaloni dëshirën tuaj dhe t'ju kujtojë zgjedhjen e shkëlqyeshme që keni bërë.

Bëni planin tuaj të personalizuar të daljes

Duhet vetëm një minutë për të bërë planin tënd të përshtatur të heqjes dorë.