Patch-e, çamçakëzi dhe lodra falas

Çdo përpjekje për të hequr dorë është një shans për të kuptuar se çfarë funksionon më mirë për ju. Pavarësisht nëse lini vetë ose punoni me një Trainer i Quit, përdorimi i ilaçeve të lëna, i njohur gjithashtu si terapi zëvendësuese e nikotinës (NRT), rrit shanset tuaja për të lënë me sukses. Në fakt, shanset tuaja për të lënë duhanin rriten shumë kur:

Kombinoni ilaçet e lëna me ndihmën e personalizuar për stërvitje nga a Partneri i Vermontit or Lini Ndihmën me Telefon

Kombinoni terapitë e zëvendësimit të nikotinës duke përdorur 2 forma të lënies së ilaçeve në të njëjtën kohë. Kombinimi i terapisë zëvendësuese të nikotinës me veprim të gjatë (copë toke) dhe veprim më të shpejtë (çamçakëz ose petëz) inkurajohet për gjasat më të mëdha të lënies së duhanit. Mësoni rreth Kombinimi i Medikamenteve të Quit më poshtë.

Nëse nuk keni pasur sukses me një rrugë në të kaluarën, mund të bëni mirë nëse provoni një tjetër.

Vizitoni portalin në internet të 802Quit për të porositur copa nikotine, çamçakëz dhe lozale>

Mësoni më shumë rreth terapisë zëvendësuese të nikotinës lë medikamentet dhe opsione të tjera se si t'i merrni ato>

Informacion mbi copëzat falas të nikotinës, mishrat e dhëmbëve dhe pijet, dhe ilaçet e tjera të lëna

Familja më e përdorur zakonisht e ilaçeve të braktisura janë terapia e zëvendësimit të nikotinës, si patch-et, mishrat e dhëmbëve dhe lozenges. 802Quits i ofron këto FALAS për njerëzit që përpiqen të lënë duhanin dhe i dorëzon ato direkt në shtëpinë tuaj. Medikamentet e lëna falas mbërrijnë brenda 10 ditëve nga porosia. Ju mund të merrni arna falas nikotine përpara datës tuaj të lënies, për sa kohë që keni një datë lëje brenda 30 ditëve para se të regjistroheni për të marrë shërbimet.

Përveç porositjes së arnave të nikotinës, çamçakëzit dhe lozeve falas nga 802Quits, ofruesi juaj i kujdesit shëndetësor mund të përshkruajë lloje të tjera të ilaçeve të lëna. Kur ilaçet përdoren së bashku, kjo mund t'ju ndihmojë të lini dhe të ruani suksesin. Flisni me ofruesin tuaj.

Llojet e ilaçeve të lëna

Nëse keni provuar një rrugë në të kaluarën dhe nuk ka funksionuar, konsideroni të provoni një tjetër për t'ju ndihmuar të lini duhanin ose duhanin tjetër.

Mund të keni pyetje në lidhje me lënien e ilaçeve. Informacioni në këtë seksion do t'ju ndihmojë të kuptoni produktet për t'ju ndihmuar të lini cigare, cigare elektronike ose produkte të tjera të duhanit.

Terapia e zëvendësimit të nikotinës lë mjekimet

patches

Vendoseni në lëkurë. Ideale për lehtësim të dëshiruar gjatë. Gradualisht çliron nikotinën në rrjedhën tuaj të gjakut. Një emër i zakonshëm i markës është patch Nicoderm®.

GUM

Përtypni për të liruar nikotinën. Mënyrë e dobishme për të zvogëluar dëshirat. Ju lejon të kontrolloni dozën tuaj. Një emër i zakonshëm i markës është çamçakëzi Nicorette®.

LOZENGJET

Vendoset në gojë si karamele e fortë. Lozotinat e nikotinës ofrojnë të njëjtat përfitime të çamçakëzit pa përtypur.

Nëse dëshironi të lini me arna nikotine dhe çamçakëz ose petë, ekzistojnë 3 opsione se si t’i merrni ato, sa merrni dhe sa kushton:

1.Regjistrohuni me 802Quits dhe përfitoni nga 2 deri në 8 javë copa nikotine FALAS, çamçakëz PLUS ose lozene. Mësoni më tepër.

2.Nëse keni Medicaid dhe një recetë, ju mund të merrni marka të preferuara të pakufizuara të arnave të nikotinës dhe çamçakëzit ose lozeve ose deri në 16 javë të markave jo të preferuara pa ndonjë kosto për ju. Pyesni mjekun tuaj për detaje.

3.Nëse keni sigurime të tjera mjekësore mund të keni qasje në NRT falas ose me zbritje me recetë. Pyesni mjekun tuaj për detaje.

Lini ilaçet vetëm me recetë

INHALER

Fishek i bashkangjitur në një grykë. Thithja çliron një sasi specifike të nikotinës.

ZYBAN® (BUPROPION)

Mund të jetë e dobishme në zvogëlimin e dëshirave dhe simptomave të tërheqjes, të tilla si ankthi dhe nervozizmi. Mund të përdoret në kombinim me produkte të terapisë zëvendësuese të nikotinës si copëza, çamçakëzi dhe lozene.

SPORTI I NASALIT

Shishe pompë që përmban nikotinë. Ngjashëm me një thithës, llak lëshon një sasi specifike nikotine.

KANTIKS® (VARENICLINE)

Ul ashpërsinë e dëshirave dhe simptomat e tërheqjes - nuk përmban nikotinë. Zbut ndjenjën e kënaqësisë nga duhani. Nuk duhet të kombinohen me ilaçe të tjera. Nëse jeni duke marrë ilaçe për depresion dhe / ose ankth, këshillohuni me mjekun tuaj.

Artikujt e mësipërm janë në dispozicion vetëm me recetë. Kontrolloni me farmacinë tuaj për informacion mbi koston. Medicaid mbulon deri në 24 javë të Zyban® dhe Chantix®.

Mund të ketë efekte anësore nga ilaçet e lëna. Efektet anësore do të ndryshojnë nga personi në person. Sidoqoftë, shumë pak njerëz (më pak se 5%) duhet të ndërpresin përdorimin e ilaçeve për shkak të efekteve anësore.

Kombinimi i ilaçeve të lëna

A po mendoni se si ilaçet mund t'ju ndihmojnë të lini duhanin, avullimin ose duhanin tjetër? A po e konsideroni copën e nikotinës vs lozeve kundër çamçakëzit? Krahasuar me gjelin e detit të ftohtë, përdorimi i copëzave, çamçakëzit dhe lozeve mund të rrisë ndjeshëm shanset tuaja për të lënë me sukses duhanin. Por ju mund të rrisni shanset tuaj edhe më shumë duke kombinuar terapi zëvendësuese të nikotinës, të tilla si patch me veprim të gjatë ose me çamçakëz ose me petë, të cilat veprojnë më shpejt. Kjo do të thotë që ju mund të përdorni çamçakëz dhe arna nikotine së bashku, ose mund të përdorni së bashku petë dhe arna nikotine.

Pse Patch-i jep një rrjedhë të qëndrueshme nikotine për 24 orë, kështu që ju merrni një veprim të gjatë, lehtësim të vazhdueshëm nga simptomat e tërheqjes, të tilla si dhimbje koke dhe nervozizëm. Ndërkohë, çamçakëzi ose loze jep një sasi të vogël nikotine brenda 15 minutash, duke ju ndihmuar të menaxhoni situata të vështira dhe duke mbajtur gojën të zënë ndërsa dilni nga dëshirat.

Përdorur së bashku, copa dhe çamçakëzi ose lozeza mund të sigurojnë lehtësim shumë më të mirë nga dëshirat për nikotinë sesa mund të përdoren vetëm.

Simptomat e Tërheqjes

Ka të ngjarë që do të përjetoni simptoma të tërheqjes së shpejti pasi të keni lënë duhanin. Këto simptoma janë më të fortat gjatë dy javëve të para pasi të keni lënë dhe duhet të zhduken menjëherë. Simptomat e tërheqjes janë të ndryshme për të gjithë. Disa nga ato më të zakonshmet përfshijnë:

Ndjenjë të qetë ose të trishtuar

Probleme me gjumin

Ndiheni nervoz, i brengosur ose në teh

Problem të mendoni qartë ose të përqendroheni

Ndiheni të shqetësuar dhe të kërcyer

Shkalla e ngadalshme e zemrës

Uria e shtuar ose shtimi i peshës

Keni nevojë për ndihmë të lini duhanin?

802Quits ofron tre mënyra për t'ju ndihmuar të lini pirjen e duhanit falas: Me anë të telefonit, personalisht dhe në internet.