NDIHM PR ÇMIMIN FALAS T TO DUHANIT TREGTAR

Përdorimet tradicionale të duhanit në kulturën indiane amerikane janë shumë të ndryshme sesa përdorimet e inkurajuara nga prodhuesit komercialë të duhanit. Një përqindje disproporcionale e indianëve amerikanë përdor duhan komercial në krahasim me grupet e tjera etnike në Shtetet e Bashkuara. Kompanitë tregtare të duhanit kanë shënjestruar indianët amerikanë në marketing, duke sponsorizuar ngjarje dhe dhurata, duke shpikur strategji promovuese dhe duke përvetësuar imazhe dhe koncepte nga kultura indiane amerikane.

Ashtu si substancat e tjera të varësisë, nëse duhani abuzohet ose përdoret në mënyrë rekreative, ai është i dëmshëm. Indianët Amerikanë që praktikojnë përdorime tradicionale të duhanit e kuptojnë këtë dhe kufizojnë përdorimin e tij vetëm për qëllime ceremoniale. Historitë pse duhani iu dha vendasve amerikanë për lutje janë dhënë për mijëra vjet. Përdorimi i duhanit tradicional ndihmon në krijimin e lidhjeve me breza shumë kohë më parë dhe mbështet një jetë të mirë dhe një komunitet të shëndetshëm për sot dhe në të ardhmen.

Programi Amerikan Indian i Duhanit Komercial

PROGRAMI DUHANI TREGTAR INDIAN AMERIKAN

Lënia e duhanit komercial mund të jetë e vështirë, por ndihma është në dispozicion. Regjistrohuni në Programin Amerikan Indian të Duhanit Komercial për të marrë ndihmë falas, të përshtatur kulturore për të lënë duhanin, duke përfshirë:

 • 10 thirrje stërvitje me trajnerë të përkushtuar vendas
 • Një plan i personalizuar i lënë
 • Deri në 8 javë copëza falas, çamçakëz ose loze
 • Një fokus në përdorimin e duhanit komercial, përfshirë duhanin pa tym
 • Ndihma për ndërprerjen e duhur është e hapur për të gjithë njerëzit autoktonë të Vermontit, përfshirë të rinjtë nën 18 vjeç

Quitline i Duhanit Komercial Indian Amerikan u zhvillua me reagime nga anëtarët e Fiseve në disa shtete.

Historia e Nënës së Misrit

SI T EN regjistroheni

 • Telefononi pa pagesë 1-855-372 0037- të lidheni drejtpërdrejt me trajnerët e Programit Amerikan Indian të Duhanit Komercial.
  • 3 trajnerë marrin thirrje të hënën-të premten, ora 8:30 - 9 pasdite EST.
  • Ju gjithashtu mund të kontaktoni trajnerët e Programit Amerikan të Duhanit Komercial Indian duke telefonuar 1-800-QUIT NOW-.
 • vizitoni Programi Amerikan Indian i Duhanit Komercial website.
  • Regjistrohuni në internet.
  • Hyni në burime shtesë duke përfshirë bordet e mesazheve, materiale edukative, planifikimin e personalizuar të programit të ndërprerjes dhe ndalimin e ndjekjes së progresit.

Për të mësuar më shumë rreth duhanit dhe traditës dhe për të pasur më shumë burime, vizitoni Keep It Sacred: National Native Network .