Dua të lë

Kur lini duhanin për mirë, ju bëni hapin më të rëndësishëm drejt përfitimeve si të qenit më të shëndetshëm, të kurseni para dhe të mbani familjen tuaj të sigurt. Pavarësisht nëse jeni një duhanpirës, ​​përdorni zhytje, ose përdorni cigare elektronike (të njohura si cigare elektronike ose cigare elektronike), ju mund të gjeni aq shumë ose aq ndihmë këtu sa të doni. Duhani është shumë i varur dhe mund të duhen shumë përpjekje që më në fund të heqin dorë për të mirë. Dhe çdo provë ka rëndësi!

Këto mjete falas dhe programe mbështetëse ju japin shumë mundësi për të lënë duhanin ose duhanin tjetër në mënyrën që funksionon për ju. Programet 802Quits, të tilla si Quit Online ose Quit by Phone (1-800-QUIT-TANI) përfshijnë plane të personalizuara të lënies.

Merrni Udhëzuesin tuaj falas të Quit

Pavarësisht nëse keni provuar disa herë, ose kjo është prova juaj e parë, ju keni arsyet tuaja për të dëshiruar të lënë. Ky udhëzues me 44 faqe do t'ju ndihmojë hap pas hapi të njihni shkaktarët tuaj, të jeni gati për sfidat tuaja, të rreshtoni mbështetjen, të vendosni për ilaçet dhe të qëndroni të lënë. Nëse jeni një Vermonter dhe dëshironi të kërkoni një Udhëzues për Ndërprerjen, ju lutemi dërgoni me email smokecovt@vermont.gov ose shkarkoni Udhëzuesi i Vermontit (PDF).

Po në lidhje me cigaret elektronike?

Cigaret elektronike janë nuk aprovuar nga Administrata Amerikane e Ushqimit dhe Barnave (FDA) si një ndihmë për të lënë duhanin. Cigaret elektronike dhe sistemet e tjera elektronike të shpërndarjes së nikotinës (FUND), duke përfshirë avulluesit personalë, stilolapsa vape, puro elektronike, nargjile elektronike dhe pajisje avullimi, mund t'i ekspozojnë përdoruesit ndaj disa prej kimikateve të njëjta toksike që gjenden në tymin e cigareve të djegshme.